De Aanleg

Keuze van de provider

Een aantal providers zal een aanbod samenstellen voor Glasvezelstidal waar u vervolgens een keuze uit kunt maken. U betaald een maandelijks  bedrag aan de provider voor internet, telefoon en televisie. De provider betaald vervolgens aan Glasvezelstidal het bedrag noodzakelijk om de lening terug te betalen.

Aanleg in uw straat

Een ervaren (liefst lokale) aanbieder legt het netwerk aan van woning tot woning. Daarvoor is het nodig een smalle sleuf in de berm te graven. Hierbij wordt getracht om eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Verbinding naar uw woning

Om uw woning te koppelen aan het glasvezelnetwerk wordt een glasvezel aangelegd vanuit de straat naar uw woning. Indien u een (sier)voortuin heeft, gebeurt dit d.m.v. een zogenaamde tuinboring. Hierbij wordt er onder uw voortuin doorgeboord, de tuin blijft dus in tact. Is er een eenvoudige manier om te graven, dan zal dit worden overwogen.

Aansluiting in een woning

De glasvezelkabel ligt nu onder de grond tot aan de voorgevel van uw woning. Er wordt een afspraak met u gemaakt om de glasvezelkabel in uw woning te realiseren. In de meeste gevallen is dit in de buurt van de huidige telefoonaansluiting. Het glasvezelmodem, dat u van uw dienstaanbieder ontvangt, wordt hierop aangesloten. Het glasvezelmodem moet worden aangesloten op een stopcontact.

Aansluiting in A-woning

In onderling overleg wordt bepaald, hoe de kabels worden aangelegd als er sprake is van een combinatie van een hoofdwoning en een A-woning.

Gebruik maken van uw glasvezelaansluiting

Uw glasvezelaansluiting is technisch klaar voor gebruik. Er komt echter pas een signaal binnen zodra u diensten afneemt bij een dienstaanbieder. De dienstaanbieder zal met u communiceren wanneer u gebruik kan maken van uw diensten.